Gdzie na studia.

Radości, problemy, zmartwienia, porady...
Awatar użytkownika
Luther

Gdzie na studia.

Post autor: Luther » pn sie 31, 2020 5:38 pm

Wielu mlodych ludzi zastanawia sie - "Gdzie warto studiowac?".
Mysle, ze wielu studentow, moze bez problemu wymienic zalety jak i wady miast, w ktorych studiuja.
(chodz mi glownie o miasta, nie o kierunki studiow)
Zaczne moze od Olsztyna:

Piekne miasto, polozone nad paroma jeziorami. Miasteczko uniwersyteckie lezy na obrzezach miasta przy glownej drodze. Kompleks uczelniany znajduje sie w parku. Blisko plaza, w wakacje rewelacja. Zaplecze sprotowe, korty, stadion, sale gimnastyczne. Duza ilosc knajp studenckich. 10 minut piechotka do starego miasta, ktore jest rewelacyjne.

Awatar użytkownika
Niezawodny

Re: Gdzie na studia.

Post autor: Niezawodny » pn sie 31, 2020 10:51 pm

Oczywiscie Lublinek i kochana Politechnika. Miasto ladne, z zabytkami i ciekawa okolica (zalew, jeziorka, lasy).

Sama PL jest dobrze zlokalizowana, na "wydział sportowy" (Sport Pub ;P) jest dosłownie 2 kroki (przez ulicę trzeba przejść).
W miare blisko jest do dwóch innych uczelni (UMCS i KUL) oraz na stare miasto i deptak.
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.

Awatar użytkownika
Vavin

Post autor: Vavin » wt wrz 01, 2020 12:19 am

Z moich wlasnych badan naukowych.... wynika, ze najpiekniejsze dziewczyny sa na wydziale Ekonomii w Sopocie. Czyli polecam UG wydzial ekonomii.

Awatar użytkownika
Nocturne

Post autor: Nocturne » wt wrz 01, 2020 2:23 am

Wrocław! Fajny klimat i w ogóle pozytywne miasto.

Awatar użytkownika
Scytian

Post autor: Scytian » wt wrz 01, 2020 3:45 am

Wroclaw ... taaaak ... tylko budynki polibudy daja sporo do zyczenia (gmach glowny + te okoliczne wydzialowe), kojarza mi sie z dziadostwem ... komunikacja miejska tez jest troszeczke udziwniona ... al swietne miejsce do studiowania i imprezowania jesil zebrac odpowiednia ekipe

Awatar użytkownika
GreenHornet

Post autor: GreenHornet » wt wrz 01, 2020 5:59 am

Mi poznan chyba juz zawsze bedzie kojarzyl sie z miastem zgrabnych i sympatycznych dziewczyn. Pod katem studiow - niestety nie ma kierunku ktory mnie interesuje. Ale na imprezy idealny. No i wypasione zapiekanki.

Jankiel

Post autor: Jankiel » wt wrz 01, 2020 9:08 am

siostra studiuje w poznaniu na filologii angielskiej. Z tego co mowi, to bardzo ladnie, piwko ponoc drogie ale wszedzie latwo dojechac (czyli podobnie jak przedmowcy).

ODPOWIEDZ