Gdzie na studia.
Gdzie na studia.
Wielu mlodych ludzi zastanawia sie - "Gdzie warto studiowac?".
Mysle, ze wielu studentow, moze bez problemu wymienic zalety jak i wady miast, w ktorych studiuja.
(chodz mi glownie o miasta, nie o kierunki studiow)
Zaczne moze od Olsztyna:
Piekne miasto, polozone nad paroma jeziorami. Miasteczko uniwersyteckie lezy na obrzezach miasta przy glownej drodze. Kompleks uczelniany znajduje sie w parku. Blisko plaza, w wakacje rewelacja. Zaplecze sprotowe, korty, stadion, sale gimnastyczne. Duza ilosc knajp studenckich. 10 minut piechotka do starego miasta, ktore jest rewelacyjne.
Mysle, ze wielu studentow, moze bez problemu wymienic zalety jak i wady miast, w ktorych studiuja.
(chodz mi glownie o miasta, nie o kierunki studiow)
Zaczne moze od Olsztyna:
Piekne miasto, polozone nad paroma jeziorami. Miasteczko uniwersyteckie lezy na obrzezach miasta przy glownej drodze. Kompleks uczelniany znajduje sie w parku. Blisko plaza, w wakacje rewelacja. Zaplecze sprotowe, korty, stadion, sale gimnastyczne. Duza ilosc knajp studenckich. 10 minut piechotka do starego miasta, ktore jest rewelacyjne.
- Niezawodny
Re: Gdzie na studia.
Oczywiscie Lublinek i kochana Politechnika. Miasto ladne, z zabytkami i ciekawa okolica (zalew, jeziorka, lasy).
Sama PL jest dobrze zlokalizowana, na "wydział sportowy" (Sport Pub ;P) jest dosłownie 2 kroki (przez ulicę trzeba przejść).
W miare blisko jest do dwóch innych uczelni (UMCS i KUL) oraz na stare miasto i deptak.
Sama PL jest dobrze zlokalizowana, na "wydział sportowy" (Sport Pub ;P) jest dosłownie 2 kroki (przez ulicę trzeba przejść).
W miare blisko jest do dwóch innych uczelni (UMCS i KUL) oraz na stare miasto i deptak.
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.
Z moich wlasnych badan naukowych.... wynika, ze najpiekniejsze dziewczyny sa na wydziale Ekonomii w Sopocie. Czyli polecam UG wydzial ekonomii.
Wrocław! Fajny klimat i w ogóle pozytywne miasto.
Wroclaw ... taaaak ... tylko budynki polibudy daja sporo do zyczenia (gmach glowny + te okoliczne wydzialowe), kojarza mi sie z dziadostwem ... komunikacja miejska tez jest troszeczke udziwniona ... al swietne miejsce do studiowania i imprezowania jesil zebrac odpowiednia ekipe
- GreenHornet
Mi poznan chyba juz zawsze bedzie kojarzyl sie z miastem zgrabnych i sympatycznych dziewczyn. Pod katem studiow - niestety nie ma kierunku ktory mnie interesuje. Ale na imprezy idealny. No i wypasione zapiekanki.
siostra studiuje w poznaniu na filologii angielskiej. Z tego co mowi, to bardzo ladnie, piwko ponoc drogie ale wszedzie latwo dojechac (czyli podobnie jak przedmowcy).