Książki nie do "przebrnięcia"
Re: Książki nie do "przebrnięcia"
Arghhhh "Iliada" - Homera ... walcze z nia drugi miesiac i juz przebilem sie przez 2/3 koszmarrrr... ale powiedzialem sobie ze bede twardy i sie przez nia przebije ;-]
Tolkien i Sienkiewicz. na Tolkiena jestem zwyczajnie za stary ("Hobbita" zaczynałe ze sześć razy!), a Sienkiewicz to grafoman...
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
Z ksiazka nie do przebrniecia niewatpliwie kojarzy mi sie "Pan Tadeusz". Bleh.
Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas
Ja za Żeromskim nigdy trafić nie mogłem.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
To ja jestem jakis dziwny bo Pana Tadeusza przeczytałem chyba z 4 razy ( w tym dwa razy tak sam od siebie) i książka bardzo mi się spodobała - ale musze przyznać ze pan tadeusz czytany w wieku 14-16 lat to była porazka - być moze na niektóre ksiązki trzeba poczekać, i tu mamy problem doboru szkolnych lektur - wiele z nich jest źle dobranych do wieku czytających i przez co nie przebrnięcia przez czytającego.
Noce i dnie.Baba nudzi jak cholera
Zaiste, chciałoby się powiedzieć,że ludzie są diabłami na ziemi,a zwierzęta dręczonymi przez nich duszami.
Ja nie moglem przebrnac 'Swiata Zofii'. Nie ze wzgledu na niemoznosc zrozumienia, ale po prostu miejscami fabula jest cholernie naciagana
Dla mnie takimi książkami są "Ulissess" i Proust ...
No, do Prousta to trzeba mieć samozaparcie, głównie ze względu na ilość tomów
Ja nie czytałem HP i nie zamierzam.