Witam!
Jak w temacie. Poszukuję wartej przeczytania literatury o tematyce sieci. Zależy mi na tym, żeby były tytuł prezentujące wątek od podstaw jak i także te bardziej profesjonalne. Chętnie zapoznałbym się również z jakimiś ćwiczeniami i przykładami różnych rozwiązań. Może znacie konkretne strony internetowe traktujące o sieciach warte do odwiedzania? Ogólnie szukam wszelkich dostępnych źródeł, które umożliwiły by mi kształcenie się z sieci, źródeł które przekazywały by konkretną wiedzę. Jestem również ciekaw czy są może jakieś programy symulujące, do tworzenia sieci, zapoznawania się ze standardami i rozwiązaniami? Czy są może jakieś kursy, certyfikaty którymi warto się zainteresować?
Serdecznie proszę o pomoc, z góry wszystkim dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam!
Literatura i nie tylko o tematyce sieci komputerowych!!
- GreenHornet
Re: Literatura i nie tylko o tematyce sieci komputerowych!!
są tacy co zachomikowali np. Tanenbaum'a
Z Polskich ciekawe są ksiązki Habrakana. ABC Sieci komputerowych, czy Sieci komputerowe - kompendium.
też polecam to abc sieci komputerowych
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
ostatnio w ręce wpadła mi też pozycja W.Krysiaka odnośnie sieci komputerowych - naprawdę niezłe cacko