Bon Jovi, Aerosmith

Dział muzyczny
Awatar użytkownika
Niven

Bon Jovi, Aerosmith

Post autor: Niven » pn lis 09, 2020 6:20 pm

Pamietam kawalki: Livin on the Edge, i jeszcze jeden ten z Alicia Silverstone rzucajaca sie z mostu (jaki byl tytul?)
Potem bylo Crazy itd....

Bon Jovi jest bardzo podobne do Aerosmith (i zarazem inne). Pierwszy kawalek moj ich to bylo: Keep the Faith.

Awatar użytkownika
Nocturne

Re: Bon Jovi, Aerosmith

Post autor: Nocturne » pn lis 09, 2020 10:17 pm

ja poznałem Aerosmith też w podstawówce przy płycie Get a Grip. Pamiętam, że wtedy z kumplem ciągle ich słuchaliśmy. Ogólnie lubię Aerosmith niektóre płyty mieli bardzo dobre.

Co do Bon Jovi, też w podstwówce nabyłem Keep the faith, potem jakoś niebardzo ich słuchałem. Ogólnie lubię tylko kilka utworów i raczej za nimi nie przepadam

A co myślicie o Savage Garden? Wg mnie fajnie grali i szkoda, że się rozpadli. Mieli utwory w sam raz na miłem spotkanie "we dwoje"

Awatar użytkownika
Vavin

Post autor: Vavin » wt lis 10, 2020 1:58 am

Ja Savage Garden bardzo lubie... Grali na rozpoczeciu igrzysk olimpijskich w sydney (pamietam)...

Rzeczywiscie do spotkania we dwoje w sam raz (ale ja jestem sam )
I sluchalem tez sam..
Taka jestem romantyczna dusza..

Awatar użytkownika
Stefan

Post autor: Stefan » wt lis 10, 2020 4:50 am

slucham radia a tu leci wlasnie Aerosmith - Dude is like a lady.

Przypomnial mi sie tez Elevator i bardzo ladnie zaaranzowany Jenny's got a gun.
Zaiste, chciałoby się powiedzieć,że ludzie są diabłami na ziemi,a zwierzęta dręczonymi przez nich duszami.

Awatar użytkownika
Thales

Post autor: Thales » wt lis 10, 2020 6:12 am

A. i B. J. mieli pare fajnych kawałków. Ale tylko te stare. Najlepsza A. niestety wyleciała mi z głowy. Steven bardzo szybko nawija w refrenie, po czym jest wyraźne "in the air, in the air..." Już lata tego nie słyszałem, ale dla mnie najlepsze. To co robią obecnie praktycznie mało mnie interesuje. Wręcz pachnie mi tandetą. Np. piosenka "Pink" Ostatni teledysk jaki pamiętam, odbywał się... na plaży. Taka żenada, że wolałem przełączyć. Jedyny przebłysk w ostatnich latach to "I don't wanna miss a thing".
Bon Jovi miał ładne balady. Moja ulubiona "Always". Grali dobrą muzyke rockową, a to co wyczyniają obecnie nazwałbym co najwyżej komercyjnym pop-rockiem.
Savage Garden mieli naprawde ładne kawałki. Nie wiem czy ktoś pamięta tytuł ich pierwszego teledysku ? Wokalista miał jeszcze długie włosy, a przez większość piosenki na ekranie widać zbliżenie na jego twarz. Z piosenek które poza tą mi utkwiły w pamięci moge wymienić "To the moon and back" i "Truly, madly, deeply". Słyszałem solową piosenke wokalisty (którego imienia nie spomne) i mówiąc szczerze średnia. Szkoda, że sie rozpadli.
Nawiązując do występów w Sydney najbardziej spodobało mi sie Smashing Pupkins. Jakoś tak...

Awatar użytkownika
DrPepper

Post autor: DrPepper » wt lis 10, 2020 7:45 am

o do Bon Jovi to dla mnie najlepszy jest "Always" i "Bed of roses".
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
revolta

Post autor: revolta » wt lis 10, 2020 11:08 am

Ech...za czasów podtawówki Bon Jovi byli moim ulubionym zespołem...

ODPOWIEDZ