Książki nie do "przebrnięcia"
Re: Książki nie do "przebrnięcia"
O, jak miło, że jest ktoś jeszcze, kto nie zamierał w zachwycie po przeczytaniu "Mistrza i Małgorzaty". Książka mi się podobała - i nic więcej.
A nie do przebrnięcia? (Wybaczcie mi fani Tołstoja) "Anna Karenina". I (tu zwracam się z tą samą prośbą do fanów Sienkiewicza) sienkiewiczowska Trylogia.
O połowie lektur szkolnych wspominać tu nie będę...
A nie do przebrnięcia? (Wybaczcie mi fani Tołstoja) "Anna Karenina". I (tu zwracam się z tą samą prośbą do fanów Sienkiewicza) sienkiewiczowska Trylogia.
O połowie lektur szkolnych wspominać tu nie będę...
"Lord Jim" czyli wielkie O CO CHODZI?? O rany .. jaka to byla meczarnia..
Podpisu brak.
- Niezawodny
Na pewno "Upadek", gdyby nie zakończenie książka okazałaby się tragiczna i zupełnie beznadziejna.
Raczej "Zbrodnia i kara", nudziło mnie ponuractwo - z tego samego względu "Mistrza i Małgorzata", chociaż książka ta jest napewno lepsza od dzieła Dostojewskiego.
Raczej "Zbrodnia i kara", nudziło mnie ponuractwo - z tego samego względu "Mistrza i Małgorzata", chociaż książka ta jest napewno lepsza od dzieła Dostojewskiego.
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.
Ogólnie nie do przebrnięcia jest dla mnie polski pozytywizm i hard SF.
Pff poztywizm jest jadalny.
Prust jest ciekawy miły i zjadliwy. Z naszych pozytywistów Orzeszkowa była jedyną wyjątkowo nieznośną grafomanką.
Prust jest ciekawy miły i zjadliwy. Z naszych pozytywistów Orzeszkowa była jedyną wyjątkowo nieznośną grafomanką.
No i nigdy nie skończyłem czytać "Nieuchwytny Jastrząb" Herberta Crowdera.
Władca Pierścieni nie do przebrnięcia?!
O, moje serce...
O, moje serce...
"Noce i dnie" - zasypiam.
Poza tym, wszystkie książki Stachury - ze względu na trudność w odbiorze. I "Mechaniczna pomarańcza" - nie chciało mi się zaglądać do słowniczka w tyle;- )
Poza tym, wszystkie książki Stachury - ze względu na trudność w odbiorze. I "Mechaniczna pomarańcza" - nie chciało mi się zaglądać do słowniczka w tyle;- )
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spi
Stefan Król (ten z Ameryki). Jego horrory aż strach czytać dalej!
Zaiste, chciałoby się powiedzieć,że ludzie są diabłami na ziemi,a zwierzęta dręczonymi przez nich duszami.
- GreenHornet
Z ostatnich "nie do przebrnięcia" - w ramach poprawienia nastroju Mama podrzuciła mi Grocholę - słynne ponoć "Nigdy w życiu". Jeśli tak wygląda najbardziej popularna proza kobieca w Polsce to ja emigruję na Madagaskar!