jeszcze nasunęła mi sie refleksja odnosnie knajp w Zakopnym - moze z 2 lata temu włóczyłem sie kolo godziny 23.30 po Krupowkach. chcialem wejsc do jakiegos pubu na piwko i co sie okazalo? psinco! wszystko pozamykane, a jak jeszcze cos działało, to juz nie wpuszczali? otwarty był McDonald, słynne "Wierchy" (niestety nie miałem ciupagi pod ręką wiec nawet tam nie wchodziłem) i sklep monopolowy, gdzie zreszta było najwiecej ludzi. i to ma byc zimowa stolica Polski?
mysłałem ze to jednostkowy wypadek, ale cos takiego zdarzylo mi sie juz tam kilka razy. nie dosc, ze wywalano mnie z pizzeri czy knajpy o godzinie 23, gora północy (juz nie wspomne o notorycznie zawyzanych rachunkach i niezbyt miłej obsłudze, która przeciez nie musi sie silic na uprzejmosc, bo to góralom nie wypada) to centrum Zakopanego wyglądało jak wymarłe.
juz bardziej odpowiada mi Poronin - mniej turystow, nawet fajny wyciag w centrum, i karczma, ktora działa do ostatniego klienta, a potrawy, nie mniej smaczne niz w centrum, sa znacznie tansze.
Doskonałe miejsca na zimowy wypoczynek!
Re: Doskonałe miejsca na zimowy wypoczynek!
Byłem w Zakopanem kilkanaście razy - niestety nigdy jesienią, ale wiosną, latem oraz zimą i ..........zawsze trafiałem na szczyt! Milion turystów, knajpy całą dobę i jak zwykle świetny klimat!
Generalnie wolę spokojne wioseczki w stylu Wetliny (Bieszczady) z głośnymi knajpami w stylu "Baza ludzi z mgły" ale jak poszaleć to w Zakopcu naprawdę można! Jedynie to zoo w stylu przypakowanych "gumbasów" czy też "szyitów", a także wypacykowanych laleczek może z lekka popsuć nastrój Wożą się po mieście jakby byli w centrum W-wy!
Zgodzę się natomiast z Twoją opinią o miejscowych - nie są zbyt życzliwi!
Generalnie wolę spokojne wioseczki w stylu Wetliny (Bieszczady) z głośnymi knajpami w stylu "Baza ludzi z mgły" ale jak poszaleć to w Zakopcu naprawdę można! Jedynie to zoo w stylu przypakowanych "gumbasów" czy też "szyitów", a także wypacykowanych laleczek może z lekka popsuć nastrój Wożą się po mieście jakby byli w centrum W-wy!
Zgodzę się natomiast z Twoją opinią o miejscowych - nie są zbyt życzliwi!
Re: Doskonałe miejsca na zimowy wypoczynek!
Świetną bazą wypadową w Tatry może być np Bukowina Tatrzańska z kilkoma fajnymi knajpami, świetnymi widokami i w maiarę spokojna mieścinka
Nie polecam Białego Dunajca! Nie ma gdzie połazić - jedna ulica i w dodatku bardzo ruchliwa, a każda kwatera i pensjonat na maksa obładowany Tam stawiają na ilość, a nie jakość! Poza tym dojazd do Zakopca dość utrudniony jeżeli niemamy własnego samochodu!
PKS kursuje dosć żadko, a busiki tam są trudno uchwytne! Można ewentualnie wziąć namiar od jednego z busiarzy w Zakopanem i dzwonić w razie potrzeby - kurs około 50zł.
W Białym Dunajcu jest jedno ciekawe miejsce! Niedaleko remizy strażackiej skręca się w prawo i kieruje na rzekę (dosłownie kilka kroków)! Oczywiście poza ciekawą rzeczką jest też stary most wiszący...i tyle! We wspomnianej remizie sprzedają doskonałe lody gałkowane Zielonej Budki!
Nie polecam Białego Dunajca! Nie ma gdzie połazić - jedna ulica i w dodatku bardzo ruchliwa, a każda kwatera i pensjonat na maksa obładowany Tam stawiają na ilość, a nie jakość! Poza tym dojazd do Zakopca dość utrudniony jeżeli niemamy własnego samochodu!
PKS kursuje dosć żadko, a busiki tam są trudno uchwytne! Można ewentualnie wziąć namiar od jednego z busiarzy w Zakopanem i dzwonić w razie potrzeby - kurs około 50zł.
W Białym Dunajcu jest jedno ciekawe miejsce! Niedaleko remizy strażackiej skręca się w prawo i kieruje na rzekę (dosłownie kilka kroków)! Oczywiście poza ciekawą rzeczką jest też stary most wiszący...i tyle! We wspomnianej remizie sprzedają doskonałe lody gałkowane Zielonej Budki!