Doskonałe miejsca na zimowy wypoczynek!

Awatar użytkownika
Luther

Re: Doskonałe miejsca na zimowy wypoczynek!

Post autor: Luther » sob sty 30, 2021 6:55 pm

jeszcze nasunęła mi sie refleksja odnosnie knajp w Zakopnym - moze z 2 lata temu włóczyłem sie kolo godziny 23.30 po Krupowkach. chcialem wejsc do jakiegos pubu na piwko i co sie okazalo? psinco! wszystko pozamykane, a jak jeszcze cos działało, to juz nie wpuszczali? otwarty był McDonald, słynne "Wierchy" (niestety nie miałem ciupagi pod ręką wiec nawet tam nie wchodziłem) i sklep monopolowy, gdzie zreszta było najwiecej ludzi. i to ma byc zimowa stolica Polski?
mysłałem ze to jednostkowy wypadek, ale cos takiego zdarzylo mi sie juz tam kilka razy. nie dosc, ze wywalano mnie z pizzeri czy knajpy o godzinie 23, gora północy (juz nie wspomne o notorycznie zawyzanych rachunkach i niezbyt miłej obsłudze, która przeciez nie musi sie silic na uprzejmosc, bo to góralom nie wypada) to centrum Zakopanego wyglądało jak wymarłe.

juz bardziej odpowiada mi Poronin - mniej turystow, nawet fajny wyciag w centrum, i karczma, ktora działa do ostatniego klienta, a potrawy, nie mniej smaczne niz w centrum, sa znacznie tansze.

Awatar użytkownika
Scytian

Post autor: Scytian » ndz sty 31, 2021 12:26 am

Byłem w Zakopanem kilkanaście razy - niestety nigdy jesienią, ale wiosną, latem oraz zimą i ..........zawsze trafiałem na szczyt! Milion turystów, knajpy całą dobę i jak zwykle świetny klimat!
Generalnie wolę spokojne wioseczki w stylu Wetliny (Bieszczady) z głośnymi knajpami w stylu "Baza ludzi z mgły" ale jak poszaleć to w Zakopcu naprawdę można! Jedynie to zoo w stylu przypakowanych "gumbasów" czy też "szyitów", a także wypacykowanych laleczek może z lekka popsuć nastrój Wożą się po mieście jakby byli w centrum W-wy!

Zgodzę się natomiast z Twoją opinią o miejscowych - nie są zbyt życzliwi!

Awatar użytkownika
Dragon

Post autor: Dragon » ndz sty 31, 2021 2:57 am

Świetną bazą wypadową w Tatry może być np Bukowina Tatrzańska z kilkoma fajnymi knajpami, świetnymi widokami i w maiarę spokojna mieścinka

Nie polecam Białego Dunajca! Nie ma gdzie połazić - jedna ulica i w dodatku bardzo ruchliwa, a każda kwatera i pensjonat na maksa obładowany Tam stawiają na ilość, a nie jakość! Poza tym dojazd do Zakopca dość utrudniony jeżeli niemamy własnego samochodu!
PKS kursuje dosć żadko, a busiki tam są trudno uchwytne! Można ewentualnie wziąć namiar od jednego z busiarzy w Zakopanem i dzwonić w razie potrzeby - kurs około 50zł.

W Białym Dunajcu jest jedno ciekawe miejsce! Niedaleko remizy strażackiej skręca się w prawo i kieruje na rzekę (dosłownie kilka kroków)! Oczywiście poza ciekawą rzeczką jest też stary most wiszący...i tyle! We wspomnianej remizie sprzedają doskonałe lody gałkowane Zielonej Budki!

ODPOWIEDZ