Ksiądz, Zakonnica
Re: Ksiądz, Zakonnica
Zakonnica ucząca dzieci w szkole religii zadała im pytanie:
- Kiedy człowiek umiera i idzie do nieba, to która cześć ciała idzie najpierw?
Mała Ania podnosi rękę i mówi:
- Wydaje mi się, że to będą ręce.
- Dlaczego uważasz, że to są ręce - docieka zakonnica.
- No, bo jak człowiek się modli, to trzyma ręce złączone i wyciągnięte przed sobą i Pan Bóg bierze tak te ręce i dlatego uważam, że to ręce idą pierwsze.
- Wspaniała odpowiedź - chwali ją zakonnica.
W tym momencie zgłasza się mały Jasio.
- Siostro, wydaje mi się, że to będą nogi.
Zakonnica spojrzała na Jasia z najdziwniejszym wyrazem twarzy, jaki umiała zrobić i pyta:
- Jasiu, powiedz nam, dlaczego tak uważasz???
- Bo ostatnio, jak wszedlem do sypialni rodziców w nocy, mama miała nogi w górze i krzyczała "Boże, dochodzę!", i gdyby tata jej nie przyszpilił, to byśmy ją stracili, biedaczkę.
- Kiedy człowiek umiera i idzie do nieba, to która cześć ciała idzie najpierw?
Mała Ania podnosi rękę i mówi:
- Wydaje mi się, że to będą ręce.
- Dlaczego uważasz, że to są ręce - docieka zakonnica.
- No, bo jak człowiek się modli, to trzyma ręce złączone i wyciągnięte przed sobą i Pan Bóg bierze tak te ręce i dlatego uważam, że to ręce idą pierwsze.
- Wspaniała odpowiedź - chwali ją zakonnica.
W tym momencie zgłasza się mały Jasio.
- Siostro, wydaje mi się, że to będą nogi.
Zakonnica spojrzała na Jasia z najdziwniejszym wyrazem twarzy, jaki umiała zrobić i pyta:
- Jasiu, powiedz nam, dlaczego tak uważasz???
- Bo ostatnio, jak wszedlem do sypialni rodziców w nocy, mama miała nogi w górze i krzyczała "Boże, dochodzę!", i gdyby tata jej nie przyszpilił, to byśmy ją stracili, biedaczkę.
Jezus zstapil na ziemie...
...szukal przybranego ojca...
zawital do Nazaretu.
Pytal wszystkich o Jozefa, ciesle.
Wskazali mu odpowiedni dom.
Zapukal - otworzyl mu niedowidzacy starzec.
Jezus przemowil: Szukam ojca, ktorego oposcilem dawno temu, czy to ty jestes moim ojcem?
Starzec pomyslal chwile, po czym odezwal sie: Tak, stracilem dawno temu syna.
Jezus rzucajac mu sie w ramiona: Ojcze!
Starzec przyjmujac Jezusa: Pinokio!
...szukal przybranego ojca...
zawital do Nazaretu.
Pytal wszystkich o Jozefa, ciesle.
Wskazali mu odpowiedni dom.
Zapukal - otworzyl mu niedowidzacy starzec.
Jezus przemowil: Szukam ojca, ktorego oposcilem dawno temu, czy to ty jestes moim ojcem?
Starzec pomyslal chwile, po czym odezwal sie: Tak, stracilem dawno temu syna.
Jezus rzucajac mu sie w ramiona: Ojcze!
Starzec przyjmujac Jezusa: Pinokio!
- Niezawodny
Był kiedyś bardzo dobry proboszcz, człowiek wielkiej wiary i dobroci. Nie uciekały przed nim zwierzęta, karmił biedaków, nocował biednych... Któregoś wieczora wracał po mszy na plebanię i usłyszał ciche wołanie:
- Księże proboszczu...
Odwrócił się ale nic nie zobaczył. Po chwili wołanie powtórzyło się i w szarówce dostrzegł siedzącą na kamieniu żabę. Podszedł i schylił się nad ledwo żywym zwierzątkiem a ono wyjąkało:
- Weź mnie ze sobą, jestem zaklętym przez złą wiedźmę 17-letnim ministrantem, weź mnie na plebanie, nakarm, napój, przytul, pocałuj, a zdejmiesz zły czar...
Proboszcz niewiele myśląc zabrał żabkę, nakarmił, napił, przytulił i pocałował. Rano obudził się, patrzy a koło niego leży piękny 17-letni ministrant... I taka jest nasza linia obrony Wysoki Sądzie.
- Księże proboszczu...
Odwrócił się ale nic nie zobaczył. Po chwili wołanie powtórzyło się i w szarówce dostrzegł siedzącą na kamieniu żabę. Podszedł i schylił się nad ledwo żywym zwierzątkiem a ono wyjąkało:
- Weź mnie ze sobą, jestem zaklętym przez złą wiedźmę 17-letnim ministrantem, weź mnie na plebanie, nakarm, napój, przytul, pocałuj, a zdejmiesz zły czar...
Proboszcz niewiele myśląc zabrał żabkę, nakarmił, napił, przytulił i pocałował. Rano obudził się, patrzy a koło niego leży piękny 17-letni ministrant... I taka jest nasza linia obrony Wysoki Sądzie.
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.
Jakaś wieś na wschodzie, po jednej stronie ulicy stoi kościół katolicki, ksiądz przykleja na trablicy napis 'KONIEC SIE ZBLIŻA!'; po drugiej stoi cerkiew, pop na swojej tablicy wilkimi litarami wymalował 'ZAWRÓĆCIE PÓKI MOŻECIE!'.
Podjeżdża czarny, nowy samochód, facet wewnątrz patrzy na jedną tablicę, patrzy na drugą, pustukał się w czoło i pojechał. Wielebi spoglądają chwilę na drogę, poczym pop krzyczy do księdza:
-A może zwyczajnie napiszemy, że most jest zepsuty?
-Trzeba się pogodzić.
-Koniec rozłamu!
-To co? Za połączony Kościół? - pyta się pop, wyciągając piersiówkę i dając ją księdzu.
Ksiądz bierze łyka, oddaje popowi, ale ten ją chowa.
-A ty co? - pyta się ksiądz - Na co czekasz?
-Ja? Zaczekam na policję.
Podjeżdża czarny, nowy samochód, facet wewnątrz patrzy na jedną tablicę, patrzy na drugą, pustukał się w czoło i pojechał. Wielebi spoglądają chwilę na drogę, poczym pop krzyczy do księdza:
-A może zwyczajnie napiszemy, że most jest zepsuty?
-Trzeba się pogodzić.
-Koniec rozłamu!
-To co? Za połączony Kościół? - pyta się pop, wyciągając piersiówkę i dając ją księdzu.
Ksiądz bierze łyka, oddaje popowi, ale ten ją chowa.
-A ty co? - pyta się ksiądz - Na co czekasz?
-Ja? Zaczekam na policję.
Unregistered
Mężczyzna spaceruje kalifornijską plażą pogrążony w głębokiej modlitwie.
Nagle przemówił głośno:
- "Panie Boże, spełnij jedno moje życzenie."
I usłyszał głos Boga:
- "Ponieważ zawsze chodziłeś moimi drogami, spełnię twoje życzenie."
Mężczyzna poprosił:
- "Zbuduj dla mnie most na Hawaje, żebym mógł tam jeździć samochodem,
kiedy tylko zechcę.
Wiesz, że boję się latać samolotem."
Bóg odpowiedział:
- "Twoje życzenie jest bardzo materialistyczne.
Pomyśl logicznie, jak wielkich nakładów wymaga takie przedsięwzięcie.
Trzeba zbudować wysokie podpory, ponieważ morze jest głębokie. Most
byłby też bardzo długi.
Ile ton betonu i stali! Rzecz jasna, mogę to zrobić, ale trudno znaleźć
usprawiedliwienie dla takiej prośby.
Może wymyśliłbyś inne życzenie, które bardziej oddałoby mi chwałę."
Mężczyzna długo się zastanawiał i w końcu odrzekł:
- "Dobrze, Panie Boże, w takim razie chciałbym być w stanie zrozumieć
kobiety.
Chciałbym, wiedzieć, co one czują w głębi duszy.
Co myślą, kiedy nie odzywają się do mnie albo kiedy płaczą.
O co tak naprawdę im chodzi, kiedy na moje pytanie - \'Co ci jest?\' -
odpowiadają - \'A nic.\'
I chciałbym wiedzieć, jak mogę uczynić kobietę naprawdę szczęśliwą."
Po kilku minutach ciszy Bóg odpowiedział:
- "Chcesz dwa, czy cztery pasy ruchu na tym moście?"
Nagle przemówił głośno:
- "Panie Boże, spełnij jedno moje życzenie."
I usłyszał głos Boga:
- "Ponieważ zawsze chodziłeś moimi drogami, spełnię twoje życzenie."
Mężczyzna poprosił:
- "Zbuduj dla mnie most na Hawaje, żebym mógł tam jeździć samochodem,
kiedy tylko zechcę.
Wiesz, że boję się latać samolotem."
Bóg odpowiedział:
- "Twoje życzenie jest bardzo materialistyczne.
Pomyśl logicznie, jak wielkich nakładów wymaga takie przedsięwzięcie.
Trzeba zbudować wysokie podpory, ponieważ morze jest głębokie. Most
byłby też bardzo długi.
Ile ton betonu i stali! Rzecz jasna, mogę to zrobić, ale trudno znaleźć
usprawiedliwienie dla takiej prośby.
Może wymyśliłbyś inne życzenie, które bardziej oddałoby mi chwałę."
Mężczyzna długo się zastanawiał i w końcu odrzekł:
- "Dobrze, Panie Boże, w takim razie chciałbym być w stanie zrozumieć
kobiety.
Chciałbym, wiedzieć, co one czują w głębi duszy.
Co myślą, kiedy nie odzywają się do mnie albo kiedy płaczą.
O co tak naprawdę im chodzi, kiedy na moje pytanie - \'Co ci jest?\' -
odpowiadają - \'A nic.\'
I chciałbym wiedzieć, jak mogę uczynić kobietę naprawdę szczęśliwą."
Po kilku minutach ciszy Bóg odpowiedział:
- "Chcesz dwa, czy cztery pasy ruchu na tym moście?"
Idą cztery zakonnice do nieba i stają przed św.Piotrem.
On stawia przed nimi miskę z wodą święconą i pyta pierwszej
zakonnicy
- Czy siostra dotykała kiedyś męskiego członka ?
- Tak dotykałam go palcem.
- To niech siostra zanurzy tu ten palec, a będzie rozgrzeszona i pójdzie do nieba.
Zanurza i odchodzi.
Św.Piotr pyta następnej :
- Tak, miałam go w dłoni.
- To niech siostra zanurzy tu tę dłoń, a będzie rozgrzeszona i pójdzie do nieba.
Zanurza i po chwili odchodzi.
Już ma iść trzecia, ale w tym momencie wyrywa się czwarta :
- No nie! Jak ona tam dupę zanurzy, to ja już tego nie
wtypiję!!!!!
On stawia przed nimi miskę z wodą święconą i pyta pierwszej
zakonnicy
- Tak dotykałam go palcem.
- To niech siostra zanurzy tu ten palec, a będzie rozgrzeszona i pójdzie do nieba.
Zanurza i odchodzi.
Św.Piotr pyta następnej :
- Tak, miałam go w dłoni.
- To niech siostra zanurzy tu tę dłoń, a będzie rozgrzeszona i pójdzie do nieba.
Zanurza i po chwili odchodzi.
Już ma iść trzecia, ale w tym momencie wyrywa się czwarta :
- No nie! Jak ona tam dupę zanurzy, to ja już tego nie
wtypiję!!!!!
- Niezawodny
1. Według prawa islamskiego śmiertelnym grzechem jest gdy po odbyciu stosunku seksualnego z owcą zjemy jej mięso.
2. W Libanie mężczyźni mają prawo do uprawiania stosunków seksualnych ze zwierzętami, jednak zwierzęta te muszą być samicami. Uprawianie seksu ze zwierzętami płci męskiej jest z kolei karane śmiercią.
3. Muzułmanom zabrania się patrzenia na genitalia zwłok. Dotyczy to także pracowników prosektorium. Organy seksualne zmarłych osób muszą być przykryte cegłą albo deską.
4. W Indonezji karą za masturbacje jest ścięcie głowy.
5. W Guanie są mężczyźni których pracą jest rozdziewiczanie młodych kobiet. Jeżdżą po kraju i za odpowiednią opłatą uprawiają z nimi seks. Kobiety są zadowolone gdyż tamtejsze prawo zabrania dziewicom wychodzić za mąż.
6. W Hong Kongu jest takie prawo że zdradzona kobieta może zgodnie z prawem zabić swojego męża. Uczynić to jednak może tylko gołymi rękoma.
7. W Liverpool w Anglii sprzedawczynie mogą być rozebrane do pasa, jednak tylko w sklepach z owocami egzotycznymi.
8. W Cali, w Kolumbii kobieta może uprawiać seks tylko z własnym mężem, a ten pierwszy raz musi być w obecności matki panny młodej, która ma być świadkiem skonsumowania małżeństwa.
9. W Santa Cruz w Boliwii mężczyźni mogą zgodnie z prawem uprawiać seks z kobietą oraz jej córką w tym samym czasie
2. W Libanie mężczyźni mają prawo do uprawiania stosunków seksualnych ze zwierzętami, jednak zwierzęta te muszą być samicami. Uprawianie seksu ze zwierzętami płci męskiej jest z kolei karane śmiercią.
3. Muzułmanom zabrania się patrzenia na genitalia zwłok. Dotyczy to także pracowników prosektorium. Organy seksualne zmarłych osób muszą być przykryte cegłą albo deską.
4. W Indonezji karą za masturbacje jest ścięcie głowy.
5. W Guanie są mężczyźni których pracą jest rozdziewiczanie młodych kobiet. Jeżdżą po kraju i za odpowiednią opłatą uprawiają z nimi seks. Kobiety są zadowolone gdyż tamtejsze prawo zabrania dziewicom wychodzić za mąż.
6. W Hong Kongu jest takie prawo że zdradzona kobieta może zgodnie z prawem zabić swojego męża. Uczynić to jednak może tylko gołymi rękoma.
7. W Liverpool w Anglii sprzedawczynie mogą być rozebrane do pasa, jednak tylko w sklepach z owocami egzotycznymi.
8. W Cali, w Kolumbii kobieta może uprawiać seks tylko z własnym mężem, a ten pierwszy raz musi być w obecności matki panny młodej, która ma być świadkiem skonsumowania małżeństwa.
9. W Santa Cruz w Boliwii mężczyźni mogą zgodnie z prawem uprawiać seks z kobietą oraz jej córką w tym samym czasie
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.
Eksperci Radia Maryja głoszą:
- Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła.
Ekspert RM: - Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.
- Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła.
Ekspert RM: - Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.
Ksiądz proboszcz zrobił konkurs na księdza.
Zgłosiło się bardzo dużo ludzi i nie wiedział co ma z nimi zrobić.
Wpuścił ich do kościoła każdemu
zawiesił dzwonek na "przyrodzeniu"
i wpuścił ubraną, sexowną dziewczynę.
[Dzyn-dzyn]( rozległ się dźwięk dzwonków) - odpadło 60.
Potem wpuścili tą samą dziewczynę
ale w bieliźnie [dzyn-dzyn] odpadło kolejnych 80.
A następnie wpuścili tą samą dziewczynę
ale nago [dzyn-dzyn] odpadło 50.
Został tylko jeden kandydat.
Ksiądz proboszcz podszedł do wygranego i powiedział:
Gratuluje chłopcze wygranej..
od dziś spisz z księdzem Mateuszem w pokoju..
-... [dzyn-dzyn]
Zgłosiło się bardzo dużo ludzi i nie wiedział co ma z nimi zrobić.
Wpuścił ich do kościoła każdemu
zawiesił dzwonek na "przyrodzeniu"
i wpuścił ubraną, sexowną dziewczynę.
[Dzyn-dzyn]( rozległ się dźwięk dzwonków) - odpadło 60.
Potem wpuścili tą samą dziewczynę
ale w bieliźnie [dzyn-dzyn] odpadło kolejnych 80.
A następnie wpuścili tą samą dziewczynę
ale nago [dzyn-dzyn] odpadło 50.
Został tylko jeden kandydat.
Ksiądz proboszcz podszedł do wygranego i powiedział:
Gratuluje chłopcze wygranej..
od dziś spisz z księdzem Mateuszem w pokoju..
-... [dzyn-dzyn]
Szefowa działu personalnego dużej firmy ... zmarła. Przychodzi do
Perłowych Bram, stuka. Wychodzi Św. Piotr i mówi:
- Wiesz niedawno wprowadziliśmy nowe rozwiązanie. Każdy, kto do nas
przychodzi, musi najpierw iść do Piekła na 24 godziny, a potem do Nieba na 24 godziny
i dopiero wtedy wybiera. Dziś idziesz do Piekła….
I tak Szefowa się znalazła w Piekle. Patrzy a tam mnóstwo znajomych – inne szefowe działów personalnych, księgowi, dyrektorzy, prezesi itd. Wszyscy piją szampana, grają w golfa, tenisa, polo itd. Doba szybko minęła. Trafiła do nieba. A tam chmurki, harfy, ptaszki, śpiewy. Bardzo miło. 24 godziny też szybko minęły.
Następnego dnia szefowa staje przed Św. Piotrem.
- No i co wybierasz?
Szefowa mówi, że przykro jej, że w niebie jest fajnie, ale ona jednak woli piekło. Św. Piotr na to:
- Niech tak się stanie.
W Piekle tymczasem szefową wita ... jakiś paskudny diabeł, a wszyscy znajomi wychudzeni i w łachmanach łupią kamienie kilofami. Szefowa roztrzęsiona pyta diabła:
- No ale wczoraj był szampan, zabawa. To musi być jakaś pomyłka, prawda?
- Skąd. Wczoraj cię rekrutowalismy. A dziś do roboty!
Perłowych Bram, stuka. Wychodzi Św. Piotr i mówi:
- Wiesz niedawno wprowadziliśmy nowe rozwiązanie. Każdy, kto do nas
przychodzi, musi najpierw iść do Piekła na 24 godziny, a potem do Nieba na 24 godziny
i dopiero wtedy wybiera. Dziś idziesz do Piekła….
I tak Szefowa się znalazła w Piekle. Patrzy a tam mnóstwo znajomych – inne szefowe działów personalnych, księgowi, dyrektorzy, prezesi itd. Wszyscy piją szampana, grają w golfa, tenisa, polo itd. Doba szybko minęła. Trafiła do nieba. A tam chmurki, harfy, ptaszki, śpiewy. Bardzo miło. 24 godziny też szybko minęły.
Następnego dnia szefowa staje przed Św. Piotrem.
- No i co wybierasz?
Szefowa mówi, że przykro jej, że w niebie jest fajnie, ale ona jednak woli piekło. Św. Piotr na to:
- Niech tak się stanie.
W Piekle tymczasem szefową wita ... jakiś paskudny diabeł, a wszyscy znajomi wychudzeni i w łachmanach łupią kamienie kilofami. Szefowa roztrzęsiona pyta diabła:
- No ale wczoraj był szampan, zabawa. To musi być jakaś pomyłka, prawda?
- Skąd. Wczoraj cię rekrutowalismy. A dziś do roboty!
Zaiste, chciałoby się powiedzieć,że ludzie są diabłami na ziemi,a zwierzęta dręczonymi przez nich duszami.