Wyposażenie podróżnika
Re: Wyposażenie podróżnika
Mnie 80litrowy Campus niemalże rozsypał się niedawno na trasie. Najpierw urwało się 'ramiączko' - i tu to słówko w cudzysłowie idealnie oddaje stabilność jego konstrukcji; ). Kiedy już sobie z nim poradziłem, zaczął puszczać szew przy regulacji wysokości stelażu (i plecak 'odrywał się' od 'stelażowej-platformy'). Z tym również sobie jakoś poradziłem - na koniec lunął niespodziewany deszcz i przez gapiostwo (nie_nieprzemakalny plecak+brak ochraniacza) po kilkudziesięciu minutach ważył sporo, sporo więcej; )
Re: Wyposażenie podróżnika
Tak z ciekawości, nieprzemakalny plecak? Spotkałem pokrowce, ale plecak z membraną?
Jakiż to ma sens, poza marketingiem rzecz jasna? Plecak musi być mocny, więc i membrana musiałaby zostać wykonana w grubszej wersji, to pociąga za sobą wzrost wagi samego plecaka.
A plecak...
Z pogardzanej przez profesjonalistów f-my "Kajteki" (pewnie niektórzy spotkali ich buty turystyczne) 80-litrowy.
Targam ten plecak na każdy wyjazd, od ponad 2,5 roku. Wszystko się mieści (dodatkowo dla rozrzutnych i zapobiegliwych worek komina ma mankiet pozwalający na dołożenie 10-15 litrów pojemności, oraz dwie dokładane sakwy boczne. Uchwyty na czekan/kijki/statyw/monopod (wedle woli); regulowana w pełnym zakresie uprząż.
Jakiż to ma sens, poza marketingiem rzecz jasna? Plecak musi być mocny, więc i membrana musiałaby zostać wykonana w grubszej wersji, to pociąga za sobą wzrost wagi samego plecaka.
A plecak...
Z pogardzanej przez profesjonalistów f-my "Kajteki" (pewnie niektórzy spotkali ich buty turystyczne) 80-litrowy.
Targam ten plecak na każdy wyjazd, od ponad 2,5 roku. Wszystko się mieści (dodatkowo dla rozrzutnych i zapobiegliwych worek komina ma mankiet pozwalający na dołożenie 10-15 litrów pojemności, oraz dwie dokładane sakwy boczne. Uchwyty na czekan/kijki/statyw/monopod (wedle woli); regulowana w pełnym zakresie uprząż.